Naša vrata odpremo dvakrat letno od leta 2002. Naše dobrote lahko okusite v času prvomajskih praznikov in v času praznovanja Svetega Martina.

Osmica Jakomin

Osmica izhaja še iz časov Marije Terezije, da so lahko prodali presežek doma pridelanega vina. Ta tradicija se je ohranila in le nekaj kmetov se je odločilo nadaljevati s tradicionlano osmičarsko ponudbo.

Za vas, že od leta 2002, vasko leto – dvakrat v letu, odpremo osmico. V spomladanskem času je osmica vedno odprta v času prvomajskih praznikov, v jesenskem pa v času praznovanja svetega Martina.

Zaradi razglašene epidemije, se osmica ne bo odvijala do nadaljnjega. Naslednji datum osmice javimo takoj, ko bo osmica planirana. Najlepša hvala za razumevanje.

V naši osmici tako ponujamo naše vino, domače suhomesnate izdelke, domače pečenice in ombolo z zeljem in repo, ki jo tudi sami pridelamo in kisamo. Poskusimo se držati tradicionalnih receptov, ki smo jih podedovali od naših non ter, ki so značilni za slovensko Istro. Zelo ponosni smo na našo domačo sladico – kuhane orehove štruklje.

V osmico je dobrodošel prav vsak gost in ne sprejemamo rezervacij, saj želimo biti na voljo vsakemu mimoidočemu,ki se želi okrepčati pri nas. 

Naš recept za uspeh je marljivost in prijazen nasmeh.